TREBALLEM EL SISTEMA DE NUMERACIÓ POSICIONAL
TAULA DEL 100
- visualitzar l'ordre numèric
- desenvolupar el sentit nuemèric
- identificar patrons o bé crear-los
- identificar els nombres
- comptar de l'1 al 100
- aprendre els nombres parells i senars
- ...
REKENREK
Aquest està compost per 20 comptes en dues files de deu amb cinc vermelles i cinc blanques en cada fila. La seva estructura es basa en cinc en lloc de deu (sistema de numeració decimal), la qual cosa pot ajudar als nens atès que l'estructura de cinc representa els cinc dits en cadascuna de les mans, una part del cos fonamental quan el nen aprèn el comptatge.
REGLETS DE CUISENAIRE
- Dur a terme equivalències entre diversos nombres
- Treballar les relacions de "més gran que", "més petit que", "igual que"
- Realitzar seriacions
- Compondre i descompondre nombres
- Iniciar-se en les operacions bàsiques
- Tenir la noció que els nombres es poden fraccionar.
TIPOLOGIA DE PROBLEMES
RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
ESTRATÈGIA DE TREURE: Escriuen a la pissarra els nombres per no oblidar-se’n. A més, escriuen de manera automàtica la representació de la resta, tot i que no la utilitzen en les seves reflexions.
- La Sandra utilitza els cubs multilink per determinar el resultat, la recta numèrica per saber com s’escriu el nombre resultant i el paper per escriure aquest nombre. La Inés arriba a la resposta, però no sap argumentar la seva resposta.
- El Diego utilitza els blocs multilink, fent una torre de 14 cubs, els quals va anar comptant d’un en un (no té el principi de la correspondència après), i una vegada té els 14 blocs, en treu 5, comptant llavors la resposta final.
- El Nacho escriu tots els números a la pissarra (de l’1 al 14) i n’ha tret 5 començant des de l'últim número escrit.
Primer de tot hem anat a buscar totes les regletes necessàries per conformar el número 14, un cop les hem tingut localitzades hem anat a buscar la regleta que representa el número 5. I finalment hem anat provant per veure quina regleta era la que ocupava l'espai restant.